Termékek a kosárban

Összesen: 0 Ft

Tovább a kosárhoz

Még vásárolni szeretnék




Rocky könyv, DVD webáruház - Hűségprogram


Rocky könyv, DVD webáruház - Pénzvisszafizetési garancia


Rocky könyv, DVD webáruház - MPL PostaPont


Rocky könyv, DVD webáruház - ügyfélszolgálat

Király Ágnes - Fermentárium

Fermentárium (Könyv)

Író:
Király Ágnes;

Kategória:
Könyv > Életmód, egészség > Gasztronómia;
5 310 Ft
(Eredeti ár: 5 900 Ft)
Megtakarítás: 10%
Szállítás: ELŐRENDELHETŐ

Várható megjelenés: 2024-11-08



Tartalom:


Mélyüljünk el a fermentálás világában, készítsünk egyre tökéletesebb erjesztett savanyúságokat, probiotikus italokat, növényi tejhelyettesítőket és kovászos finomságokat! A Fermentárium ebben társunk lesz. Megismertet a fermentálás alapjaival és előnyeivel, és alaprecepteket is bemutat. A naplóoldalakon dokumentálhatjuk a kísérleteket és a recepteket, a legsikeresebbeket összegyűjtve pedig kialakíthatjuk a saját repertoárunkat. Az erjesztési folyamat megfigyeléseinek feljegyzése hasznos tanulságokkal szolgál az egyre sikeresebb fermentáláshoz. A táblázatokban és diagramokban könnyen rögzíthetjük a kezdést, a hozzávalókat, a hőmérséklet, a színek és illatok, továbbá a textúrák változásait, de a kész termék minőségének és eltarthatóságának értékelése is része a naplózásnak. A naplót Bezerédi Zsófia egyedi illusztrációi, és 24 öntapadós üvegcímkéje teszi teljessé. Dr. Király Ágnes erjesztett ételkészítési szakértő, akit az eredeti szakmájában (a tudományos fokozatát is adó régészettudományban) utolért a kiégés - annak minden tünetével együtt. A fermentált élelmiszerek készítése akkor vált az élete részévé, amikor a testi-lelki problémáira keresett megoldást. Már az első saját savanyúság kóstolása után megtapasztalta annak különleges, jótékony hatását, boldogító, gyógyító erejét. 2017-ben alapította a Fermentálás - tippek, trükkök, receptek Facebook-csoportot. Saját egészsége kihívásai és a csoporttagok kérdései folyamatos kutatásra és fejlődésre inspirálták. Szakmát váltott és többszörösen átképezte magát: holisztikus táplálkozási tanácsadó és zöldség-gyümölcs feldolgozó szakképesítést szerzett. Létrehozta a FerMentor Blogot, majd megalapította a workshopoknak helyet adó FerMentor Műhelyt és Akadémiát. A fermentálás és az erjesztett ételek, italok készítésének, fogyasztásának és az egészségre gyakorolt jótékony hatásának népszerűsítése mára a hivatásává vált: tanfolyamokkal, könyvekkel, kézműves fermentáló eszközök gyártásával, szaktanácsadással segít mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt. Eddig megjelent könyvei: Egyszerűen fermentálj - Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez, Fermentált konyha - Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig


Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 176 oldal
Kötésmód: kemény kötés
ISBN: 9789635656240
EAN: 9789635656240





Oldal frissítés:

Tag-ek: Király Ágnes